Statoil Mastercard MasterCard

Statoils MasterCard är kortet för dig som tankar en del samtidigt som det lämpar sig utmärkt för shopping. Du har upp till 60 dagars räntefri betalning och aviavgiften är relativt låga 15 kr. Kortet har dessutom ingen årsavgift och önskar du ett extrakort är detta helt gratis. Något man bör tänka på är dock att uttag, både i Sverige och utomlands, är avgiftsbelagda.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 40000
Prisklass:
Ej angiven

Räntor

Räntefritt: Ja - 60 dagar
Ränta: 15%
Effektiv ränta: 15.58% *

Avgifter

Årsavgift: Gratis
Aviavgift: 15kr
Extra kort: Gratis

Uttag

Sverige: 3 %
Sverige minst: 35 kr
EU: 3 %
EU minst: 35 kr
Utanför EU: 3 %
Utanför EU minst: 35 kr
Valutapåslag: 2 %

Passar bra för...

Recension av Statoil MasterCard

Statoil Mastercard ges ut av det stora norska bensinbolaget Statoil och kortet erbjuder många förmåner. Företaget har både bemannade och obemannade stationer spridda över nästan hela landet och även när man inte handlar på deras stationer går det att få bonus. Tack var att kortet är ett MasterCard accepteras det i princip överallt.

På plussidan

Kortet har ingen årsavgift och det gäller också eventuella extrakort. Tankar du drivmedel på bemannade stationer får du rabatt och när du handlar med kortet erhålls bonus. Enda undantaget är om du handlar på andra bensinbolag i Sverige. Om du tankar över 1000 liter får du dubbel bonus. Statoil MasterCard har också reseförsäkring, avbeställningsskydd och försäkring vid feltankning. Utöver allt det här har kortkunder något som kallas Statoil EXTRA-förmåner. Bland annat går det att få biltvättar gratis eller kaffe på köpet. Kortets kredit kan utnyttjas och möjligheten finns att delbetala fakturan, men då tillkommer ränta.

På minussidan

Att man inte erhåller någon bonus när man tankar hos andra bensinbolag är en nackdel. Självklart har Statoil det systemet för att de helst ser att kortkunder tankar hos dem, men det gynnar inte den som brukar jaga det lägsta priset på drivmedel. För att utnyttja bonusen maximalt måste man också tanka ganska mycket, så den som tankar sällan kommer inte uppnå gränsen för dubbel bonus.

För vem passar Statoil MasterCard?

Statoil MasterCard riktar sig mot trogna kunder hos Statoil. De kommer tjäna mest på alla bonusar och förmåner. Samtidigt är det väldigt trevligt att kortet inte har någon årsavgift. Därför kan det vara värt att ansöka om kortet för de flesta som åtminstone ibland tankar hos Statoil eller handlar i deras butiker.

Bonusar och förmåner

Resor: Reseförsäkring och dessutom ett avbeställningsskydd ingår som standard i Statoilkortet.
Bensin: Du får bra bensinrabatt på alla Statoilstationer som är bemannade. Dessutom ingår fler förmåner av olika slag.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 20000 kr, pappersfakturaavgift och återbetalning på 12 månader.