Sparbankerna - Classic MasterCard MasterCard

Genom Sparbankernas MasterCard har du möjlighet till ett extra kort helt utan kostnad. Du har också en rejäl kredit på 100 000 kr till ditt förfogande. Dessutom har du möjlighet att handla räntefritt i upp till 55 dagar. Ett antal olika reseförsäkringar följer med kortet. Årsavgift slipper du dock dessvärre inte och uttag av kontanter i Sverige och utomlands är inte avgiftsfritt.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 100000
Prisklass:
Ej angiven

Räntor

Räntefritt: Ja - 55 dagar
Ränta: 10.6%
Effektiv ränta: 10.88% *

Avgifter

Årsavgift: 195kr
Aviavgift: Uppgift saknas
Extra kort: Gratis

Uttag

Sverige: 3 %
Sverige minst: 35 kr
EU: 3 %
EU minst: 35 kr
Utanför EU: 3 %
Utanför EU minst: 35 kr
Valutapåslag: 1.5 %

Passar bra för...

  • Resor
  • Er som har delad ekonomi

Classic Mastercard - Sparbankerna

De svenska sparbankerna är lokala individuella banker med regional koppling. Sedan 2006 ingår sparbankerna i Swedbank-koncernen men sköts till största del fortfarande på lokal nivå och inriktar sig främst på det lokala näringslivet. Som kund hos Sparbanken har man möjlighet att använda sig av deras kreditkort Sparbankerna Classic Mastercard.

På plussidan

Classic Mastercard är ett standardkort kopplat till Mastercard. Kortet lämpar sig utmärkt som en grund i varje privatekonomi då kortet, beroende på om man är nyckelkund hos banken eller inte, kan vara helt avgiftsfritt på årsbasis. Med detta kort får man åtta veckors räntefri återbetalning och årsräntan som används vid delåterbetalning ligger under genomsnittet. För familjen som har gemensam ekonomi och gemensamt konto är det en klar fördel att man kan beställa extra kort utan kostnad. Kopplat till kortet finns även en rese- och en köpförsäkring samt ett betalningsskydd.

På minussidan

Som fallet är med de flesta kort avsedda för basbehov är kortet inte så flexibelt. De individuella valmöjligheterna är med Classic Mastercard ganska begränsade.

För vem passar Sparbankerna Classic Mastercard?

Kortet är perfekt för en familj med delad ekonomi som inte har ett så stort behov av att använda sitt kreditkort för kontanta uttag. För familjen ger kortet ett konkurrenskraftigt skydd vid resor och inköp. Kreditkortet har en låg kostnadsbasis och passar därför även dem som inte använder sitt kort på daglig basis. Den långa perioden där det råder räntefrihet, samt valmöjligheterna för hur återbetalning av skuldbelopp sker, gör kortet till ett bra val för den som gärna vill ha lite extra tid att planera när det kommer till betalning av större inköp.

Bonusar och förmåner

Resor: Olika försäkringar ingår, som olycksfallsförsäkring, försäkring vid försening, försening av bagage och skydd vid avbeställning.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 20000 kr som betalas tillbaka på 12 månader.