Skandiabanken Visa Betal- och kreditkort VISA

Skandiabankens kreditkort är för den som vill slippa tråkiga avgifter, eftersom man varken behöver betala årsavgift eller aviavgifter. Samtidigt har man med detta kort möjlighet till en hög kredit, hela 100 000 kr, och kan betala sina inköp räntefritt i upp till 60 dagar. Uttag är tyvärr inte avgiftsfria - dock är avgiften här lägre än hos många konkurrenter.

Allmänt

Typ: VISA
Max kr: 100000
Prisklass:
Ålder: 18 år

Räntor

Räntefritt: Ja - 60 dagar
Ränta: 10.74%
Effektiv ränta: 11.28% *

Avgifter

Årsavgift: Gratis
Aviavgift: Gratis
Extra kort: Gratis

Uttag

Sverige: 1 %
Sverige minst: 30 kr
EU: 1 %
EU minst: 30 kr
Utanför EU: 1 %
Utanför EU minst: 30 kr
Valutapåslag: 1.65 %

Passar bra för...

Skandiabanken Visa betal- och kreditkort

Skandiabanken är en svensk internetbank som räknas till en av pionjärerna på området. Verksamheten startades 1994 som ett dotterbolag till försäkringsbolaget Skandia och drevs då som en ren telefonbank. Idag är Skandiabanken en renodlad internetbank och har inga fysiska kontor. Till sina kunder erbjuder Skandiabanken ett kreditkort kopplat till Visa.

På plussidan

Skandiabanken kreditkort är ett kort som uppfyller alla basbehov ett kreditkort ska tänkas uppfylla. Det som skiljer kortet från många andra är att det helt saknar årsavgift oberoende av vilken slags kundkategori du som kund tillhör, något som gör att det blir extra attraktivt för den som inte vill samla hela sin privatekonomi hos en ensam aktör. Priserna i övrigt ligger även de under genomsnittet då uttagsavgiften inom Sverige endast ligger på en procent. Tillsammans med en attraktiv prisbild kan Skandiabanken även locka med ett antal försäkringar som träder i kraft när man betalar med kortet. Förutom reseförsäkringen ingår även en lägsta pris-försäkring samt en hyrbilsförsäkring.

På minussidan

Då Skandiabankens kort är ett väldigt brett erbjudande som uppenbarligen riktar sig till en så stor publik som möjligt är möjligheten att själv påverka vad som skall ingå i kortet väldigt litet.

För vem passar Skandiabankens betal- och kreditkort?

Kortet passar egentligen vem som helst. Det är ett billigt kort som ändå innehåller alla standardtjänster ett kredikort ska ha. Som bonus för den som reser mycket så har Skandia även ett samarbete med SAS som gör att man får extra Eurobonus poäng på alla inköp som görs med kortet. Den enda nackdelen med kortet är egentligen att det inte går att anpassa efter ens egna speciella behov.

Bonusar och förmåner

Shopping: Vid köp av vitvaror och hemelektronik ingår automatiskt lägsta prisgaranti och allriskförsäkring.
Resor: Reseförsäkring ingår per automatik och om du ansluter kortet till SAS EuroBonus finns möjligheten att tjäna bonuspoäng till exempelvis hotellnätter, hyrbil och resor.
Köptrygghet: Det ingår ett antal försäkringar tex hyrbilsförsäkring, leveransförsäkring, lägsta prisgaranti och allriskförsäkring.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 100000 kr.