SEB - Mastercard MasterCard

Detta MasterCard från SEB kan vara av intresse för den som har tröttnat på aviavgifter, då dessa inte förekommer här. Däremot har man en årsavgift, även om den är låg jämfört med många andra konkurrenter. Här har man också möjlighet att handla räntefritt i upp till 60 dagar. Har man behov av ett extra kort går detta att ordna för en mindre kostnad om 100 kr. Uttag, både i Sverige och utomlands, är dessvärre inte avgiftsfria.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: -1
Prisklass:
Ej angiven

Räntor

Räntefritt: Ja - 60 dagar
Ränta: 10.68%
Effektiv ränta: 11.32% *

Avgifter

Årsavgift: 195kr
Aviavgift: Gratis
Extra kort: 100kr

Uttag

Sverige minst: 35 kr
EU minst: 35 kr
Utanför EU minst: 35 kr
Valutapåslag: 1.65 %

Passar bra för...

Recension av SEB MasterCard

SEB Mastercard är ett kreditkort från en av Nordens största banker, Skandinaviska Enskilda Banken, även känd som SEB. Eftersom kreditkortet är ett MasterCard är det accepterat nästan överallt. Kortet har räntefri kredit en viss tid och ger möjlighet att dela upp dina betalningar. Med andra ord ett bra alternativ för att hantera oförutsedda utgifter.

På plussidan

SEB Mastercard har flera trevliga förmåner. Något som skiljer det från många andra kreditkort är köpförsäkringen i tre delar som gäller på allt som handlas med kortet. Om du hittar en redan köpt vara billigare någon annanstans i Sverige går det att få ersättning genom prisskydd. Skulle en vara som köpts gå förlorad till följd av stöld, brand eller skada går det att få ersättning genom köpskydd. Slutligen även ett års förlängd garanti på vitvaror utöver tillverkarens garanti. Kortet har även reseförsäkring och avbeställningsskydd. Krediträntan är ganska låg och det utgår ingen aviavgift i samband med delbetalningarna.

På minussidan

Kortet har en årsavgift och en mindre avgift för extrakort. Det har också en avgift för uttag i Sverige, inom EU och utanför EU.

För vem passar SEB Mastercard?

SEB MasterCard lämpar sig för i princip vem som helst. SEB är en stor och stabil bank och de har skapat ett kreditkort med goda villkor. Kortets köpförsäkring ger en svårslagen köptrygghet. Familjer eller personer som gör många inköp kan behöva den tryggheten. Ibland kan något oförutsett hända med saker som köpts in och då är köpskyddet perfekt. Den förlängda garantin på vitvaror är också en betydande fördel.

Köptrygghet: Prisskydd (ersätter mellanskillnaden om du köper en vara och sedan hittar den billigare någon annanstans). Köpskydd (är till för att täcka kostnader för varor som skadats eller förlorats). 1 års förlängd garanti på vitvaror (totalt 3 år).

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 20000 kr som betalas tillbaka på 12 månader.