Norwegian-kortet MasterCard

Detta kort är verkligen av intresse för den som gillar att resa mycket. Uttag i utlandet är helt avgiftsfria. Brukar du resa med Norwegian så fylls dina poäng (bonus) på för varje gång du handlar. Dina bonuspoäng kan sedan användas till resor. Kortet har ingen årsavgift. Däremot slipper du inte aviavgifter och det är dessvärre inte möjligt att få ett extra kort.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 100000
Prisklass:
Ålder: 18 år

Räntor

Räntefritt: Ja - 45 dagar
Ränta: 16.99%
Effektiv ränta: 18.36% *

Avgifter

Årsavgift: Gratis
Aviavgift: 45kr
Extra kort: Nej

Uttag

Valutapåslag: 1.75 %

Passar bra för...

Norwegian-kortet Mastercard

Norwegian är ett av de snabbast växande lågprisbolagen inom flygsektorn. Med utgångspunkt från Oslo gör de flygningar över hela världen med ambitionen att erbjuda sina kunder en god service till ett mycket lägre pris än sina konkurrenter. Som ett led i den här ambitionen har Norwegian tillsammans med Mastercard skapat ett kreditkort speciellt utformat för den som gillar att resa mycket.

På plussidan

Kortet har ingen årsavgift och är därmed ett billigt kort i jämförelse med många andra. Därtill är varuköp gjorda med kortet helt avgiftsfria och skulle man vilja ta ut pengar under sin semester är kontantuttag i utlandet även det helt avgiftsfritt. Men den största fördelen med Norwegians kreditkort är deras bonussystem. För varje vara man handlar, oavsett var och när, så får man som Norwegiankund bonuspoäng. Dessa poäng kan sedan användas för att boka exempelvis ett semesterflyg med Norwegian. För den som flyger mycket finns dessutom ett tillägg som gör att man får extra många poäng i bonus då man väljer att boka sin biljett med någon av Norwegians egna flighter.

På minussidan

Det kanske enda minuset med det här kortet är att det inte är avgiftsfritt att ta ut kontanter i Sverige. För den som redan har ett bankkort för uttag inom landet är kortet dock ett utmärkt komplement.

För vem passar Norwegians kreditkort Mastercard?

Kortet passar både den som reser mycket och familjen som gärna planerar sin semester själva. Bonussystemet gör att man kan spara in mycket pengar på sina resor och att kortet är avgiftsfritt gör det optimalt för den som bara reser en eller ett fåtal gånger per år. Kortet är helt enkelt ett mycket bra komplement för vem som helst som gärna flyger någon gång per år.

Bonusar och förmåner

Shopping: Du fyller på din bonus i Norwegians bonussystem. Bonusen kan du använda för att resa runt om i världen.
Resor: Det ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd på kortet samt när du flyger med Norwegian kan deras bonussystem nyttjas.
Mat & Vardag: Du fyller på din bonus i Norwegians bonussystem.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 15000 kr som betalas tillbaka på 12 månader.