NK Nyckeln MasterCard MasterCard

Detta kort ger dig bonus vid inköp hos Nordiska Kompaniet, där varje krona man handlar för ger minst en poäng. Ett extra kort kan man få mot en mindre avgift. Här slipper man dock varken årsavgifter (förutom första året) eller aviavgifter. Dessutom får man betala en avgift när man tar ut pengar med kortet, både i Sverige och utomlands.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: -1
Prisklass:
Ålder: 2 år

Räntor

Räntefritt: Ja - -1 dagar
Ränta: 16.32%
Effektiv ränta: 19.07% *

Avgifter

Årsavgift: 295kr
Aviavgift: 19kr
Extra kort: 50kr

Uttag

Sverige: 3 %
Sverige minst: 40 kr
EU: 3 %
EU minst: 40 kr
Utanför EU: 3 %
Utanför EU minst: 40 kr
Valutapåslag: 2 %

Passar bra för...

NK Nyckeln Mastercard

NK Nyckeln Mastercard är ett kort från NK, Nordiska Kompaniet. Syftet med kortet är att kunderna ska få ut mer av sin varuhusupplevelse. Varje krona man handlar för ger minst en poäng och ju mer poäng, desto bättre erbjudanden. Det finns två medlemsnivåer för NK Nyckeln i form av vit och svart. Nivån avgörs av hur många poäng som tjänas in under ett år.

På plussidan

Oavsett nivå får man alltid minst 1 poäng per krona för alla inköp på NK, samt extrapoäng när kortet används för att betala utanför NK. Kortet ger möjlighet till räntefria köp i upp till två månader och det går att delbetala fakturan, men då tillkommer ränta och övriga avgifter. En kompletterande reseförsäkring erhålls när du betalar resor med kortet. I reseförsäkringen ingår bland annat självriskeliminering, förseningsförsäkring och avbeställningsskydd. Dessutom har de några intressanta erbjudanden till kortet, såsom särskilda förmåner för den som gillar att spela golf under resan. Utöver detta har NK Nyckeln Mastercard något som kallas Nyckelerbjudanden. Oftast gäller det rabatter på olika produkter och tjänster.

På minussidan

Endast första året är fritt från årsavgift. Sedan tillkommer en avgift som är högre om du har lägre medlemsnivå. Systemet med poäng saknar en del flexibilitet, eftersom de enbart kan tas ut i intervaller. Uttagna poäng går heller inte att få tillbaka om man till exempel skulle ångra ett köp, då får man ersättning på annat sätt.

För vem passar NK Nyckeln Mastercard?

Kortet passar helt perfekt för den som storhandlar på NK och vill ha möjligheten att ibland handla på kredit. Poängsystemet gör att kortet blir mycket förmånligt över tid och gynnar speciellt dem som når den högre medlemsnivån. NK Nyckeln Mastercard är också mycket användbart under resor och har ett fullgott försäkringsskydd.

Bonusar och förmåner

Shopping: Du får förtur till reor och även särskilda inbjudningar till tillställningar som tar plats i varuhuset. Tidningen STIL ingår samt digitalt nyhetsbrev med erbjudanden.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 20000 kr, årsavgift och återbetalning på 12 månader.