ICA Banken - Bankkort plus MasterCard

Söker man ett kort med hög kredit och som är räntefritt i upp till 60 dagar, då kan Ica Bankens kort vara av intresse. Brukar man dessutom handla på ICA blir det extra intressant, eftersom du får bonus på dina inköp. Här slipper man också kostsamma aviavgifter, dock inte årsavgiften som är relativt hög. En klar bonus om man reser mycket är att det inte tillkommer några avgifter vid uttag, varken i Sverige eller utomlands.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 100000
Prisklass:
Ålder: 18 år

Räntor

Räntefritt: Ja - 60 dagar
Ränta: 12.7%
Effektiv ränta: 13.47% *

Avgifter

Årsavgift: 324kr
Aviavgift: Uppgift saknas
Extra kort: 288kr

Uttag

Valutapåslag: 1.25 %

Passar bra för...

ICA Banken Bankkort Plus

ICA Banken är en pålitlig svensk bank som erbjuder en rad olika tjänster till sina kunder. Bankens syfte är att förenkla vardagen, men de strävar också efter att erbjuda låg ränta, tydliga villkor och låga avgifter. ICA Banken Bankkort Plus är ett kombinerat konto och kreditkort. Med kortet tillkommer massa trevliga erbjudanden och en hel del försäkringsskydd, men framförallt får man bonus för allt man handlar. Över tid brukar det innebära att man får betydligt mer valuta för sina pengar.

På plussidan

En anledningen till att många tycker om kortet är bonussystemet. ICA Banken Bankkort Plus ger en procent bonus på allt som handlas i ICA-butiker och en halv procent på övriga köp. Dessutom får man ytterligare 25 kronor för varje 2500 kronor man handlar för i form av en bonuscheck som man får hemskickad.

Kortet lämpar sig även bra för resor, eftersom det inte har några uttagsavgifter eller valutapåslag utomlands. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår också när man köper en resa med kortet.

På minussidan

ICA Banken Bankkort Plus har en kortavgift som betalas varje månad. Den är visserligen låg, men det finns kort som har lägre avgift. Den som vill utnyttja bonussystemet till max bör också vara en trogen ICA-kund.

För vem passar ICA Banken Bankkort Plus?

Kortet passar perfekt för den som handlar mycket hos ICA. I övrigt har kortet goda villkor och gör det möjligt att hantera en tillfällig brist på pengar genom att utnyttja krediten. För resor är kortet också bra, tack vare försäkringsskyddet och att det inte är något valutapåslag när det används utomlands.

Bonusar och förmåner

Resor: En fördel med att köpa resor med kortet är att ICA Bankens reseförsäkring ingår samt även avbeställningsskydd.
Mat & Vardag: Bonuspoängen som samlas vid köp med kortet, överallt både inrikes och utrikes, ger efterhand bonuscheckar som kan användas för inköp i valfri ICA-butik.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 10000 kr, årsavgift och återbetalning på 12 månader.