Hemkp - Betalkort VISA

Detta är ett intressant kort för dig som brukar handla hos Hemköp. Här får du nämligen en bonus på dina inköp som görs med kortet. Du får också en viss bonus om du handlar i andra butiker. Dessutom har du rabatt på bensin hos Preem. Kortet ger en hög maximal kredit och du kan handla i upp till 54 dagar räntefritt. Årsavgiften är ganska låg, men man slipper inte undan aviavgifter. Förmånligt är dock att man kan få ett extra kort helt gratis.

Allmänt

Typ: VISA
Max kr: 50000
Prisklass:
Ålder: 0 år

Räntor

Räntefritt: Ja - 54 dagar
Ränta: 12.45%
Effektiv ränta: 18.48% *

Avgifter

Årsavgift: 130kr
Aviavgift: 20kr
Extra kort: Gratis

Uttag

Sverige: 2 %
Sverige minst: 35 kr
EU: 2 %
EU minst: 35 kr
Utanför EU: 2 %
Utanför EU minst: 35 kr
Valutapåslag: 3 %

Passar bra för...

Hemköp betalkort Visa

Hemköp är en av Sveriges största dagligvarukedjor. Kedjan är en del av matkonglomeratet Axfood där även lågprisalternativet Willys ingår. Hemköp är koncernens premiummärke. Eftersom Hemköp vill kunna erbjuda sina kunder ännu mer än bara matvaror så har man tillsammans med Visa tagit fram ett attraktivt kreditkortserbjudande till sina kunder. Kortet kallas Hemköp Betalkort Visa och riktar sig till kedjans kunder.

På plussidan

Kortet är ganska billigt med en årsavgift på bara 130 kronor. Dessutom har Hemköp slopat valutaväxlingsavgiften vilket sparar mycket pengar de gånger man rör sig utomlands. Den stora fördelen med Hemköp betalkort Visa är det bonussystem som är kopplat till kortet. För varje inköp som görs i någon av Hemköps egna butiker så får kunden upp till två procent bonus. Handlar man någon annanstans så får man en halv procents bonus. Förutom bonusen på inköpen så får man som kortinnehavare även ta del av en rad exklusiva erbjudanden ifrån Hemköps butiker. Som en extra bonus får man även 15 öre rabatt på varje liter drivmedel som man betalar för hos Preem.

På minussidan

Det enda negativa med Hemköp betalkort Visa är att det inte är avgiftsfritt att ta ut kontanter i Sverige. Det innebär att man fortfarande bör komplettera sitt kortinnehav med ett vanligt bankkort.

För vem passar Hemköp betalkort Visa?

Kortet passar egentligen för alla. Störst nytta av kortet får barnfamiljen då de ofta gör fler och större inköp i dagligvarubutiker. Kör man dessutom mycket bil samt då och då åker på semester så blir kortet en perfekt grundsten i familjens ekonomi.

Bonusar och förmåner

Resor: Om du blir bonuskund får du rabatt vid boende på Best Western Hotels.
Bensin: Om du blir bonuskund får du rabatterad bensin hos Preem.
Mat & Vardag: Om du blir bonuskund får du bonus när du handlar på Hemköp som kan användas till inköp hos Hemköp och partners.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 10000 kr, årsavgift och återbetalning på 12 månader.