Eurocard Platinum MasterCard

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 50000
Prisklass:
Ej angiven

Räntor

Räntefritt: Nej
Ränta: 10.05%
Effektiv ränta: 13.06% *

Avgifter

Årsavgift: 1500kr
Aviavgift: Uppgift saknas
Extra kort: Nej

Uttag

Sverige: 3 %
Sverige minst: 40 kr
EU: 3 %
EU minst: 40 kr
Utanför EU: 3 %
Utanför EU minst: 40 kr
Valutapåslag: 2 %

Recension av Eurocard Platinum

Eurocard Platinum är ett kreditkort från företaget Eurocard som är en av de största aktörerna på nordiska marknaden för privat- och företagskort. Kortet riktar sig till kunder med extra höga krav. Bland annat ingår fri entré till 700 VIP-lounger i städer jorden runt och Concierge service för att få hjälp med olika önskemål. Eurocard Platinum är fullt av förmåner och har ett mycket omfattande försäkringsskydd som ger kortinnehavaren trygghet.

Fördelar

Något som utmärker Eurocard Platinum är att kreditkortet saknar övre köpgräns. VIP-loungerna som kortet ger tillträde till ligger på flygplatser i 400 av världens städer, vilket kan göra resor mer bekväma. Concierge servicen kan till exempel hjälpa till med att boka hotell, boka bord på restauranger och ordna biljetter. Kortet har reseförsäkring, allriskförsäkring och internetförsäkring. Internetförsäkringen skyddar mot försvunna varor vid köp på nätet. Med Eurocard Platinum får man tillgång till regelbundna erbjudanden. Det kan röra till exempel rabatter på resor och biluthyrning, I övrigt fungerar kortet som ett vanligt kreditkort. Möjlighet finns att delbetala för att jämna ut större köp över en längre tidsperiod.

Nackdelar

Kortet har en mycket hög årsavgift. Det ska vägas mot alla kortets fördelar, men dessutom tillkommer avgifter vid kontantuttag och valutaväxlingspåslag. Den största nackdelen är dock att det ställs ganska stora krav för att få kortansökan beviljad. Kortet har ingen övre köpgräns och Eurocard vill förstås säkerställa att den som skaffar kortet kan betala för sig.

För vem passar Eurocard Platinum?

Kreditkortet är ett smart val för den med höga krav på sitt kreditkort. Med den utmärkta service som ges till kortinnehavare går det att få mycket hjälp. Framför allt under resor kan detta vara användbart. Den som handlar för stora belopp kan känna sig trygg med Eurocard Platinum på grund av det goda försäkringsskyddet.

Bonusar och förmåner

Shopping: Handla tryggt på Internet med Eurobonus engångskoder.
Resor: Eurocards bästa reseförsäkring ingår! Också erbjudanden på resor, hotell, aktiviteter, hyrbil med mera.
Bensin: Alltid drivmedelsrabatt hos Statoil. Detta gäller alltså alla drivmedel!
Köptrygghet: Allriskförsäkring ingår. Den gäller i 5 år från inköpstillfälle av vitvaror, hushållsmaskiner och viss hemelektronik. Vid köp på Internet skyddas du mot förlust eller skador av beställda varor. Du gör även säkrare betalningar på Internet.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 50000 kr.