Eurocard Gold MasterCard

Det här kort väljer man antagligen på grund av de fina rabatter man får, särskilt vad gäller resor och bensin. Man har en maximal kredit om 35 000 kr med detta kort och har samtidigt möjlighet att handla i upp till 45 dagar räntefritt. Dessvärre är årsavgiften relativt hög och man har ingen möjlighet att få ett extra kort. Dessutom har man en avgift på uttag av pengar, både i Sverige och utomlands.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 35000
Prisklass:
Ej angiven

Räntor

Räntefritt: Ja - 45 dagar
Ränta: 10.8%
Effektiv ränta: 12.05% *

Avgifter

Årsavgift: 525kr
Aviavgift: Uppgift saknas
Extra kort: Nej

Uttag

Sverige: 3 %
Sverige minst: 40 kr
EU: 3 %
EU minst: 40 kr
Utanför EU: 3 %
Utanför EU minst: 40 kr
Valutapåslag: 2 %

Passar bra för...

Eurocard Gold Mastercard

Är du ute efter ett kreditkort som ger dig fina rabatter på resor samt en hel del annat? Då kan ett Eurocard Gold Mastercard vara något för dig. Här ges kunden också möjlighet att använda tjänsten Mastercard SecureCode, vilket ger en utökad köptrygghet genom koder som skickas via sms.

På plussidan

Reserabatterna som nämnts ovan är förstås attraktivt om man reser mycket. Likaså är rabatten på bränsle genom Statoil förmånlig för den som har bil och åker en del. När du bokar resor ingår både försäkring, både för dig och resten av familjen, samt avbeställningsskydd. Du kan också få ersättning vid försenat flyg eller borttappat bagage. Ytterligare en fördel med Eurocard Gold är att man slipper aviavgifter, samt att kortet erbjuder lite extra köptrygghet.

På minussidan

Årsavgiften på Eurocard Gold Mastercard är ganska hög och avgifterna vid uttag och valutaväxling utomlands kunde vara lite lägre. Här betalar man också en avgift för uttag i Sverige. Den maximala krediten man kan få på kortet är relativt låga 35 000 kr och man har ingen möjlighet att skaffa sig ett extra kort. Kredit kan fås i upp till 45 dagar och detta är inte heller marknadsledande.

Vem passar Eurocard Mastercard till?

Kortet passar den som inte behöver ha någon hög kredit och som vill komma ifrån aviavgifter. Det är också ett kort för den som gillar reserabatter och rabatter på bensin och för den som inte planerar att växla pengar utomlands. Samtidigt är Eurocard Gold kortet för den som önskar lite mera trygghet vid inköpen.

Bonusar och förmåner

Resor: Går betalningen av resan med kortet! Du får bra erbjudanden på resor. Dessutom ingår försäkring och avbeställningsskydd. Har du familj ingår försäkring även för den. Ãven ersättning vid försening av flyg eller bagage ingår.
Bensin: Du får en fin bensinrabatt hos Statoil.
Köptrygghet: Du får möjligheten att använda dig av tjänsten MasterCard SecureCode samt användande av säkerhetskoder du får via sms.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 35000 kr.