EasyCard MasterCard

EasyCard är ett kort som erbjuder en maximal kredit om 30 000 kr samt möjlighet att betala dina köp räntefritt i upp till 56 dagar. Man kan också få ett extra kort mot en mindre avgift. Kortets stora fördel är dock de avgiftsfria uttagen, som gäller både i Sverige och utomlands. Årsavgift och aviavgifter kommer man dock inte undan.

Allmänt

Typ: MasterCard
Max kr: 30000
Prisklass:
Ålder: 20 år

Räntor

Räntefritt: Ja - 56 dagar
Ränta: 19%
Effektiv ränta: 25.95% *

Avgifter

Årsavgift: 290kr
Aviavgift: 19kr
Extra kort: 150kr

Uttag

Sverige: 4 %
Sverige minst: 50 kr
EU: 4 %
EU minst: 50 kr
Utanför EU: 4 %
Utanför EU minst: 50 kr
Valutapåslag: 2 %

Passar bra för...

Easycard kreditkort från Collector

Easycard är ett kreditkort från Collector. Kortet är kopplat till MasterCard, vilket betyder att det accepteras nästan överallt. Collector säger själva om kreditkortet att det är enkelt att få, samt lätt att använda. Precis det är syftet med Easycard som man kanske kunde gissa med tanke på namnet.

På plussidan

Easycard har ett ganska grundläggande kreditkort med allt som behövs för att kunna underlätta den egna vardagsekonomi. Genom att utnyttja kortets kredit och den räntefria betaltiden går det att hantera oförutsedda utgifter. Kreditkortet har även reseförsäkring och avbeställningsskydd. När fakturan kommer för krediten, väljer man själv hur mycket man vill betala. Mest fördelaktigt är att betala hela beloppet på en gång, eftersom det då inte tillkommer någon ränta. Att ansöka om Easycard går väldigt smidigt. Möjligheten finns också att ansöka om ett extrakort till en familjemedlem. Samtliga transaktioner kommer på samma faktura. Det går också att i ett senare skede ansöka om att höja kreditgränsen.

På minussidan

Easycard har inte lika omfattande förmåner och lika hög kreditgräns som Collectors andra kreditkort, Easyliving. I grund och botten är Easycard väldigt enkelt, det är också dess huvudsakliga nackdel. Vissa kanske vill ha mer omfattande skydd och fler erbjudanden. Räntan är lägre hos en del konkurrenter, men Easycard ligger ändå på en relativt normal nivå för branschen.

För vem passar Easycard kreditkort?

Kreditkortet passar för den som till exempel saknar kreditkort, men har insett att de behöver ett kreditkort för att bättre kunna balansera månadens utgifter. Med andra ord är det ett utmärkt val för den som behöver ytterligare ett verktyg för att hantera sin vardagsekonomi. Under resor kan kortet minska behovet av att ta med kontanter och erbjuder en extra buffert om det blir dyrare än beräknat.

Bonusar och förmåner

Resor: Om du betalar din resa med kortet för du både avbeställningsskydd och reseförsäkring.
Köptrygghet: Säker Internetbetalning ingår.

Kommentarer

* Effektiva räntan är angiven för ett lånebelopp på 10000 kr som betalas tillbaka på 12 månader.